top of page

De kunst van het overtreden

ongevraagd nieuwe terreinen verkennen

Hester van Dijk en Reinder Bakker, de ruimtelijk ontwerpers van Overtreders W, zijn relatieve buitenbeentjes in de Nederlandse architectuurwereld. Die positie maakt dat we het systeem kunnen veranderen door het met een frisse blik te bekijken. Dat iets op een bepaalde manier gedaan moet worden omdat het altijd zo gaat is voor Overtreders W geen reden om op die gebaande weg door te gaan. Struinend door onbekend gebied vind je soms de beste ideeën. Dat we gewaardeerd worden vanwege onze onconventionele en fundamentele aanpak bewijzen de vele architectuurprijzen waarvoor we genomineerd werden met ons werk.

Ontwerpen is ook een manier om je nieuwe werelden toe te eigenen. Door de projecten die we doen maken we steeds weer kennis met voor ons onontgonnen terreinen. Verbazing over de herkomst, waarde en toekomst van grondstoffen, bouwmateriaal en afval - 3 materiaalfasen die eigenlijk niet van elkaar zouden moeten verschillen - drijft ons om die werelden te verkennen.

Ons beste werk maken we als we vertrouwen krijgen van onze opdrachtgevers. Vertrouwen geeft ruimte aan het verkennen van grenzen en mogelijkheden, aan bedenken wat nog niet bedacht is. Dat vertrouwen maken we waar: we beheersen het ambacht van ontwerpen. Routing, sfeer, kleur en haalbaarheid zijn vanzelfsprekend onderdeel van ons ontwerp. Door onze ervaring met tijdelijke projecten zijn we superstrak op deadlines: als een gebouw maar 9 dagen bestaat, is het onmogelijk om de oplevering zelfs maar 1 dag uit te stellen.

Overtreders W is een klein bureau met een groot netwerk, wat ons in staat stelt om alleen de echt interessante projecten te doen, en voor ieder project het beste team samen te stellen. We werken graag voor opdrachtgevers met een gedeelde ambitie om de wereld beter en mooier te maken. Wij ontwerpen, voor een succesvolle uitvoering werken we samen met de specialisten uit ons netwerk - van bouwers tot beeldmakers, van constructeurs tot curatoren.

Architect Overtreders W
Architecten Overtreders W
bottom of page