top of page

RAUM

Ontmoetingsruimte in Leidsche Rijn 

Op het Berlijnplein in Utrecht bouwden we voor RAUM een tijdelijke ontmoetingsruimte. Een aangename plek, waar buurtbewoners elkaar in informele sfeer kunnen ontmoeten. Je kan er terecht voor een kopje koffie en een spontaan praatje met andere bezoekers, er worden exposities en lezingen georganiseerd, delen van de ruimte zijn ook te huur voor bedrijven en bewoners uit de omgeving. 

Het paviljoen blijft vanaf de zomer van 2018 minimaal drie jaar staan op het Berlijnplein. Een belangrijke eis bij het ontwerp van het paviljoen was dan ook de verplaatsbaarheid ervan. Na drie jaar moet het paviljoen gedemonteerd en elders weer opgebouwd kunnen worden. Alle materialen zijn van elkaar te scheiden, er worden geen onomkeerbare verbindingen gemaakt. Alle gebruikte materialen kunnen hergebruikt, gerecycled of gecomposteerd worden. 

Het paviljoen bestaat uit 3 houten containers, waarin alle functies (opslag, toiletten, keuken) ondergebracht zijn. De containers en de geïsoleerde houten vloerpanelen staan op houten poten op een ondergrond van stelconplaten. Op de vloerelementen zijn houten spanten geplaatst, gestabiliseerd door middel van beeldbepalende houten diagonalen. Tegen deze houten constructie zijn de gevel en het dak van polycarbonaat platen aangebracht. Reststukken plexiglas in de kanaalplaten geven de gevel kleur. 

CREDITS

opdrachtgever: 

jaar:

locatie: 

bouw:

Raum 

2018 

Berlijnplein, Utrecht 

d-o-k 

bottom of page