top of page

PRETTYPLASTIC

gevelbekleding van gerecycled plastic 

PrettyPlastic maakt gevelmateriaal van afvalplastic dat er goed uitziet, veilig in gebruik en makkelijk te installeren is en eeuwig meegaat. Van troep naar tegel! PrettyPlastic draagt bij aan een circulaire economie waar afval niet bestaat en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt kunnen worden. 

In 2015 kregen Reinder Bakker en Hester van Dijk (Overtreders W) samen met Peter van Assche (bureau SLA) een zeecontainer vol met afvalplastic tot hun beschikking. Ze zagen meteen de schoonheid van dit afvalmateriaal. “Zouden we van dit materiaal een waardevol bouwmateriaal kunnen maken?”, vroegen ze zichzelf af. Weggegooide shampooflessen zouden een mooier leven kunnen krijgen dan ze ooit gehad hebben! Om de potentie van afvalplastic zichtbaar te maken bouwden ze hun eigen plasticrecyclingsfabriek. 

5 jaar en een aantal pilotprojecten later is PrettyPlastic BV nu een feit. Begin 2020 werd in Oosterhout het eerste permanente gebouw (ontworpen door Grosfeld Bekkers van der Velde) met een gevel van PrettyPlastic opgeleverd. De tegels zijn nu wereldwijd te bestellen, het komende jaar staat al een aantal grote en spraakmakende projecten met PrettyPlastic gepland. 

prijzen

Nominatie New Material Award 2016 

Nominatie Arc '16 Awards 

Runner up Rossana Orlandi Guiltless Plastic Award 2019 

Longlist Dezeen Awards 2020 Sustainability 

Winnaar A+ Award Cladding Systems

bottom of page