top of page

power to the wild

Tentoonstelling in Het Nieuwe Instituut over de eigenschappen van onkruid 

Een wolk van papier aan het plafond, met aan iedere kaart een labeltje met een eigenschap. Uit deze eigenschap konden bezoekers er één kiezen kiezen (bijvoorbeeld zorgzaam – kleurrijk – smakelijk) die ze graag wilden verspreiden in de stad. 

Door aan de labels te trekken kon je één van de onkruidkaarten plukken, met daarop informatie over het onkruid met die bepaalde eigenschap. Aan de kaart was ook een zakje zaad bevestigd, om te worden gezaaid in Rotterdam. Vervolgens kon je aan de slag met het maken van een nieuwe verspreidingsmethode voor het onkruidzaad. Knutsel bijvoorbeeld een zaadcontainertje voor aan je fietsstuur met een klein gaatje bovenin waar de zaden uitwaaien terwijl je door de stad fietst, maak een pluizig sierraad waar zaad met haakjes aan blijft kleven en weer vanaf valt op een willekeurig moment, of verwerk je zaad in een blaaspijltje dat je in je buurmans tuin kan schieten. 

De hele tentoonstelling was biologisch afbreefbaar: het meubilair was gemaakt van larikshout en ecoboard, plaatmateriaal geperst van oogstafval zoals stro, het papier was bedrukt met inkt op basis van lijnolie. 

CREDITS

opdrachtgever: 

jaar:

locatie: 

concept:

samenstelling:

grafisch ontwerp:

bouw:

fotografie: 

Het Nieuwe Instituut 

2018 

Het Nieuwe Instituut 

Overtreders W & De Onkruidenier 

De Onkruidenier 

Rudy Guedj 

Ham, Post & van Huystee 

Johannes Schwartz, Aad Hoogendoorn

& Christopher Dominic

bottom of page