docking station

Mobiele residency voor fotografen 

Docking Station is een platform voor documentaire fotografie. We ontwierpen een mobiele artist-in-residence plek voor ze waar fotografen steeds voor een maand in kunnen verblijven. De thuisbasis van deze Space for Stories is het Westerpark in Amsterdam, maar het paviljoen reist zo nu en dan naar andere plekken in Nederland. 

Het tiny house is het resultaat van een materiaalexperiment. We wilden uittesten of het zou lukken om het hele programma van eisen te realiseren met slechts één materiaal: kanaalplaat van polycarbonaat. Dit materiaal is extreem lichtgewicht, isoleert goed tegen warmte en kou en is supergoed te recyclen. Alleen de dragende constructie is van staal. De buitenschil en al het meubilair is van polycarbonaat, tot de scharnieren aan toe. Waar nodig zijn onderdelen aan elkaar bevestigd met popnagels waardoor het paviljoen indien nodig goed te demonteren is. 

De schil van het paviljoen bestaat uit een witte binnenkant en een gele buitenkant. De buitenkant kan worden uitgeschoven als afdak, zodat er een overdekte buitenruimte ontstaat waaronder publiekspresentaties gehouden kunnen worden. 

CREDITS

opdrachtgever:                 

jaar:                                   

locatie:                              

bouw:                                 

Docking Station 

2019 

mobiel 

Anything is Possible