13 hectare

Ontvangstruimte voor de tentoonstelling “The woods that see and hear”. 

De boerenschuur, een icoon voor het Brabantse landschap, kreeg een nieuwe functie als bezoekersruimte voor dertien hectare. Schuurschijf is een tijdelijk bouwwerk, met café en leesruimte. Karakteristiek voor het bouwsel was de lange eettafel met in het midden een rij kruiden. Een ander opmerkelijk element was het uitkijkplatform, vanwaar je tijdens de buitententoonstelling het terrein kon overzien. 

Tweedehands materialen zoals overtollige bankzittingen van een naburige meubelfabriek kregen een plek in het paviljoen. Het dak werd overdekt door wit landbouwplastic. 

CREDITS

opdrachtgever:

jaar: 

locatie: 

bouw: 

fotografie: 

Stichting Dertien Hectare 

2010 

het erf van Toine van der Heijden, Heeswijk-Dinther 

Overtreders W & vrijwilligers van Dertien Hectare 

Reinder Bakker & Tim Eshuis