CIRCL-E 2019

4e paviljoen uit een serie van 4 tijdelijke zalen voor de Dutch Design Week 

Vanaf 2016 werkten we 3 jaar als art directors van het Klokgebouw tijdens de Dutch Design Week, waarbij we ‘No Waste’ als thema en leidraad introduceerden. We richtten drie keer het hele Klokgebouw in zonder afval te produceren. Ook ontwierpen we ieder jaar een tijdelijk paviljoen voor hoofdsponsor ABN/AMRO. Deze paviljoens zijn het resultaat van een serie materiaalexperimenten waarbij we steeds de mogelijkheden van circulair bouwen met 1 of 2 geleende materialen per keer. 

In 2019 maakten we een nieuwe versie van het Circl-e paviljoen uit 2018, opnieuw van geleende PVC-buizen en oude plafondtegels. Een aantal factoren was anders dan in 2018: het paviljoen stond in een andere zaal met een wat lager plafond, de diameter was kleiner en de plafondplaten waren vierkant in plaats van rechthoekig. Dit zorgde voor een heel ander eindresultaat, met een uivormig in plaats van een iglovormig paviljoen. 

CREDITS

opdrachtgever:

jaar:

locatie: 

bouw: 

fotografie: 

Dutch Design Foundation 

2019 

Klokgebouw, Eindhoven 

Frits Ham 

Reinder Bakker