ciRCL-e 2018

3e paviljoen uit een serie van 4 tijdelijke zalen voor de Dutch Design Week 

Vanaf 2016 werkten we 3 jaar als art directors van het Klokgebouw tijdens de Dutch Design Week, waarbij we ‘No Waste’ als thema en leidraad introduceerden. We richtten drie keer het hele Klokgebouw in zonder afval te produceren. Ook ontwierpen we ieder jaar een tijdelijk paviljoen voor hoofdsponsor ABN/AMRO. Deze paviljoens zijn het resultaat van een serie materiaalexperimenten waarbij we steeds de mogelijkheden van circulair bouwen met 1 of 2 geleende materialen per keer. 

Het koepelvormige Circl-E paviljoen werd gemaakt van onverzaagde pvc-buizen die werden geleend van Wavin en tweedehands systeemplafondplaten uit een oud kantoorgebouw in Hoofddorp. Het expositiemeubilair werd gestapeld van geleend hout, Freement betonblokken en vilt van gerecyclede spijkerbroeken. De stapels werden met omsnoeringsband bij elkaar gehouden. Op de vloer lagen banen citumen, circulaire dakbedekking uit gerecycled bitumen. 

Alle nieuwe materialen werden geleend, en konden na de DDW terug de winkelschappen in doordat ze niet werden verzaagd, verlijmd of op een andere manier beschadigd raakten. De tweedehands materialen werden gerecycled. 

CREDITS

opdrachtgever: 

jaar: 

locatie: 

bouw: 

fotografie:  

Dutch Design Foundation 

2018 

Klokgebouw, Eindhoven 

Frits Ham 

Jeroen van der Wielen & Mees van den Ekart