top of page

brasserie 2050

Restaurant van de toekomst op Lowlands

 

In 2018 opende een bijzonder restaurant op Lowlands: Brasserie 2050. In 2050 heeft de wereld 10 miljard mensen te voeden. Om dat mogelijk te maken moet de hele wereldbevolking duurzamer gaan eten. De gerechten die in Brasserie 2050 op de kaart staan, laten zien dat dat niet betekent dat eten saai en smakeloos wordt, integendeel. Op het menu staan onder andere No Waste brood, salade Biddinghuizen als lokaal geproduceerde variant op salade Niçoise en steak tartare van 50% vlees van scharrelkoeien uit Almere en 50% paprika en watermeloen.

 

Het paviljoen waarin de brasserie gehuisvest is, is door Overtreders W ontworpen als voedselschuur van de toekomt. Een boerenschuur is een tijdloos icoon voor het boerenbedrijf, en heeft zich in de loop der eeuwen bewezen als neutrale maar herkenbare schil waarin steeds veranderende activiteiten onderdak krijgen. Ook in de toekomst zal de schuur zich blijven ontwikkelen en plek bieden aan veranderende manieren van kweken en oogsten.

 

Bouwen voor de toekomst is circulair bouwen: zorgen dat er geen grondstoffen verloren gaan. De voedselschuur van de toekomst is dan ook gemaakt van geleende, gehuurde en demontabele standaardmaterialen die allemaal hun restwaarde behouden. De hoofdconstructie bestaat uit standaard palletstellingen, de tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en de gevel wordt gevormd door vertical farming kasten gevuld met keukenkruiden. Al het eten is zichtbaar en zal gebruikt worden in de keuken, de gitterboxen gevuld met graan zorgen ervoor dat het paviljoen niet wegwaait. Zo is alles herbruikbaar en wordt er niks weggegooid.

CREDITS

opdrachtgever:                 

concept brasserie 2050:   

jaar:               

locatie:             

bouw:            

fotografie:      

     

PRIJZEN 

winnaar Frame Award sustainability 2020 

winnaar Restaurant & Bar Design Award International Pop-Up 2019 

winnaar bronzen ADCN-lamp Spatial Design 2019 

MOJO & Rabobank 

The Food Line Up 

2018 

Lowlands 

Frits Ham 

Jorn van Eck 

bottom of page