ABN/aMRO-house 2017

2e paviljoen uit een serie van 4 tijdelijke zalen voor de Dutch Design Week 

Vanaf 2016 werkten we 3 jaar als art directors van het Klokgebouw tijdens de Dutch Design Week, waarbij we ‘No Waste’ als thema en leidraad introduceerden. We richtten drie keer het hele Klokgebouw in zonder afval te produceren. Ook ontwierpen we ieder jaar een tijdelijk paviljoen voor hoofdsponsor ABN/AMRO. Deze paviljoens zijn het resultaat van een serie materiaalexperimenten waarbij we steeds de mogelijkheden van circulair bouwen met 1 of 2 geleende materialen per keer. 

In 2017 gebruikten we voor het ABN/AMRO-House geleende Greenpanel-panelen, die we ophingen aan staalkabels aan het dak van het gebouw. Door de veranderende belichting en de manier van ophangen ontstond een dynamisch en aantrekkelijk beeld. Na afloop van de DDW gingen de panelen onbeschadigd terug naar eigenaar Greenpanel. 

CREDITS

opdrachtgever:

jaar: 

locatie:

bouw: 

fotografie: 

Dutch Design Foundation 

2017 

Klokgebouw, Eindhoven 

Marc Spaapen 

Jeroen van der Wielen